Hirdetés

loading...

2015. február 22., vasárnap

Hajhullásra receptek

A hajhullás betegség tünete is lehet. Hajunk minősége összefügg a táplálkozásunkkal.
Az egészséges haj növekedéséhez szükséges tápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok) hiánya is okozhat hajhullást. Ilyenek a jódhiánya, vashiánya, az A, B, E, H vitaminok hiánya.
Szerepet játszik a hajnövekedésben még a szilícium és a cink is.

Csalánnal a hajhullás ellen:

Hajmosáshoz használjunk frissen készült csalán főzetet.

5 liter vizet forraljunk fel, és forrázunk le vele 10 maréknyi friss csalánlevelet, hagyjuk ázni 10 percig. Leszűrjük és ezzel mossunk hajat. Erősíti, csillogóvá teszi a hajat. Kovasavat tartalmaz, ami sok szilíciumot tartalmaz.
A mezei zsurló is tartalmaz kovasavat, ezt is használhatjuk, úgy mint a csalánt.

Csalángyökér tinktúra:
Szedünk ki csalángyökeret, alaposan megmossuk, felaprítjuk, dunsztosüvegbe tesszük, majd 70% alkohollal felöntjük. Sötét, hűvös helyre tesszük, Naponta egyszer összerázzuk, 3 hétig érleljük. Ezután leszűrjük. Ezzel a szüredékkel minden nap egyszer a bedörzsöljük a fejbőrét.

Teakeverék hajhullásra:

Azonos mennyiséget veszünk a  csalánlevélből, diólevélből, bodzalevélből, nyírfalevélből, valamint egy szál vérehulló fecskefüvet is teszünk hozzá. Ezt a keveréket leforrázzuk. Hagyjuk állni 10 percig, leszűrjük. Ezzel a szüredékkel mossuk át alaposan a hajat, majd öblítsük le.

Hajpakolás:

 Egy csomag élesztő, olívaolaj, 1 tojás sárgája
Ezeket az anyagokat jól keverjük össze, vigyük fel a hajtőre és a hajvégekre is. Majd fóliával dunsztoljuk be a hajunkat. Hagyjuk rajt legalább egy órát, de minél tovább van rajt annál jobb. Végül mossunk hajat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése